„Minden pénzemet a Napba és a napenergiába fektetném. Micsoda energia! Remélem nem kell kivárnunk míg az olaj és a szén kifogy mielőtt elérhetjük.”

 

                Thomas Edison 1931.

 

Borúra derű, intsen búcsút a villanyszámláinak még ma!

Jelenleg a bolygónk fosszilis energiakészletének többszörösét használja fel. Ezen energia hordozók hamarosan teljesen kimerülnek.  Amikor Ön a közüzemi szolgáltatótól vásárol villamosáramot, akkor jó ha tudja, hogy az valamilyen fosszilis energiát használó erőműből - vagy veszélyes hulladékot hátrahagyó atomerőműből - származik, de egy biztos, minden  esetben káros kibocsátással rombolja a környezetünket. Az erőművek káros kibocsátására a legszembetűnőbb példa Kína, ahol már levegőt sem lehet venni, mert egészségkárosító, pontosabban levegőt kell venni melyet palackokban árulnak.

Csak így lehet friss levegőhöz jutni.

Amikor Ön napelemes erőművet építtet a banki kamatokhoz képest a legjobb befektetés mellett dönt és mindezen túl biztosítja az élhető jövőt az eljövendő generációk számára. A napelemes rendszerek végtelen energiaforrásból merítkeznek és jelenleg a piacon létező legkörnyezetbarátabb zöld energia előállító rendszerek. Más megújuló energiatermelő rendszerekkel szemben felépítésükben és működésükben a legegyszerűbbek és a leghatékonyabbak.

Cégünk sokéves tapasztalattal és megalapozottsággal tervez és kivitelez  napelemes erőműveket. Célunk, hogy a globális energiafelhasználást  csökkentsük. A legnagyobb fogyasztók a lakóépületeink, ezért fontos számunkra a napelemes energiatermelő rendszerek társadalmasítása.  A napelemes erőművek által termelt villamos energia felhasználási területe minden villamos energiával működő gépészeti rendszerre kiterjed, ezért jelenleg a legjobban hasznosítható zöld energiát előállító rendszer. Hatékonyságát növelni tudjuk az épületszerkezeti innovációkkal.

Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen személyre szóló ajánlatot!

Ne a nap fogyatkozzon, hanem a villanyszámlája!

2013-ban építettük fel látogatható 120 m2 alapterületű mintaépületünket, melynek üzemeltetési tapasztalatain láttuk, hogy egy családi ház teljes mértékben működtethető háztartási méretű napelemes erőművel. Ez azt jelenti, hogy az épületünk fűtését, hűtését, szellőzését és a használati melegvíz előállítását tisztán a napból származó energiával oldjuk meg. Ezzel az épületünk függetlenné vált a szolgáltatóktól és azok szeszélyeitől.

Referenciáink között azóta már sok-sok napenergiát hasznosító családi és társasház található, melyek tapasztalatai is alátámasztják eddigi észrevételeinket, méréseinket, eredményeinket.

Legyen részese Ön is a napelem forradalmának és lépjen velünk a napkorszakba!

A  rendszer alapeleme az aktív napenergia hasznosító komponens. A  NÉÉR technológia úgy épül fel, hogy a fő cél az épületben felmerülő valamennyi energia igény kiszolgálása fotovoltaikus panelek által termelt tiszta napenergiával történjen. Szeretnénk megismertetni az emberekkel a nap energiahasznosításával  legegyszerűbb, legkényelmesebb, legoptimálisabb módját.

 

Energiatermelés és “tárolás”

 

A napelemek által termelt váltakozó áramot egy DC oldali  megszakítón keresztül bevezetjük az Inverterbe, melynek az a feladata, hogy ezt a készülékeink által nem hasznosítható energiát átalakítsa egyenárammá. Az egyenáram egy AC megszakítón keresztül közvetlenül felhasználható, ha van bekapcsolt fogyasztónk. Amennyiben nincs pillanatnyi fogyasztás, úgy a megtermelt energia egy ad-vesz mérőn keresztül feltöltésre kerül a közüzemi szolgáltatói hálózatba és a szolgáltató kezeli tovább a betöltött energiát. Úgy is mondhatjuk, hogy az energia “tárolódik”. Ez persze nem igaz mivel ez az energia, valahol felhasználásra kerül. Az ad-vesz mérő viszont rögzíti a feltöltött energia mennyiségét. Amikor az idő nem kedvez a termelésnek, vagy este van, az energiát a hálózatból vételezzük az ad-vesz mérő órán keresztül, mely méri a fogyasztásunkat. A háztartási méretű és a kis erőművek esetében éves szaldós elszámolás van, mely azt jelenti, hogy évfordulókor történik egy leolvasás, melyben megjelenik a feltöltés és a vételezés mértéke. A kettő különbözete fogja képezni a számlán megjelenő összeg alapját. Hazai viszonylatban a feltöltött energia pénzbeli értéke olyan alacsony, hogy nem érdemes ekkora erőművi léptékben energiát feltölteni a hálózatba, ezért az erőművek tervezésekor arra törekszünk, hogy a csak annyi energiát állítsunk elő amennyit fel is fogunk használni az egyéves periódus alatt.

Energia felhasználás “vételezés”

 

Ha az időjárási feltételek nem túl kedvezőek, vagy este van a termelés szünetel, ilyenkor a villamos energiát a hálózatból nyerjük vissza. Az ad-vesz mérő órán keresztül rögzítésre kerül a fogyasztott villamos energia mennyisége, ebből számolható majd az éves elszámoláskor a fizetendő összeg. Ezt a típusú rendszert nevezik hálózatra visszatápláló rendszernek, mivel itt az energia feltöltésre kerül a hálózatba. Ezzel nem szükséges helyi akkumulátorok kiépítése és azok 3-5 évenkénti cseréje, kezelése. Egyszerű és tiszta megoldás a hálózatra tápláló rendszer. A közüzemi szolgáltató 50kW termelt villamos energiáig köteles átvenni a termelt energiát. Sok esetben egyetlen megkötéssel találkozunk ezen rendszereknél. Nem lehet többlet termelés. Csak annyi energiát tölthetünk be a hálózatba, amennyit fel is fogunk majd használni. Ehhez gondos rendszer tervezés kell, valamint olyan alternatívák állnak rendelkezésünkre, melyek többlet termeléskor átirányítják a fölös energiát, például melegvíz termelő berendezésekhez.

A legegyszerűbb és legtisztább energia termelési és hasznosítási mód

 

A villamos áram a legtisztább energia. A különböző formájú előállítási módok környezetterhelése viszont széles skálán mozog (atomenergia, vízi erőmű vagy gázturbinás erőmű). A villamos energia költsége azért olyan magas mert az előállítási pont és a felhasználási pont, azaz otthonunkban lévő villanytűzhely között a rendszernek nagy a vesztesége, amit a lakosság fizet meg. Ezzel szemben a napelemes rendszerek helyben állítják elő ugyanezt az energiát és helyben fel is használjuk azt. Ez a jelenlegi legkörnyezetkímélőbb előállítás. Mivel az energia nem tesz meg nagy távolságokat, hanem helyben hasznosul, nincs veszteség. A  napelemeknek nincs veszélyes hulladéka, mint az atomerőműveknek, és nem kell hatalmas környezetrombolással járó átalakítás, mint a vízi erőművek esetében. Tehát a válasz egyszerűen: azért, mert hatékony, olcsó és rendkívül környezetbarát.

Közel három éve tervezünk és telepítünk napelemes erőműveket. A háztartási erőművektől elkezdve a kis erőművekig.

 

 

© 2018 Webépker

 

 

 

 

© 2018 Webépker